Ciuperci champignon cu vin alb si smantana

de Gherca Daniela in Mancaruri de legume, 28 Aug 2019 | 4996 vizualizari

 

O reteta rapida, aromata si tare gustoasa! Nici nu se observa ca ii lipseste carnea :D 

 

INGREDIENTE

  • 600 g ciuperci champignon
  • 3 fire de ceapa verde
  • 4-5 catei mici de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 20 g unt
  • 150 ml smantana 15% grasime
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper mozaic
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci champignon cu vin alb si smantana:

 Intr-o tigaie punem uleiul si, cand s-a incins, punem untul, lasam sa se topeasca si adaugam ciupercile curatate si taiate bucati mari (eu le-am rupt cu mana), amestecam si lasam acoperite cu capac pana cand scade toata apa lasata de la ciuperci.

     Intre timp curatam ceapa si usturoiul, le spalam si taiem marunt unturoiul, iar ceapa rondele.

     Cand a scazut apa de la ciuperci, adaugam legumele si amestecam pana se inmoaie.

      Peste ciuperci adaugam 125ml smantana, amestecam 1 minut, dupa care turnam vinul si inca o cescuta de apa, condimentam cu sare si piper mozaic dupa gust, punem din nou capacul si lasam la foc mic pana scade tot lichidul.

     Spre final adaugam restul de smantana si patrunjelul verde tocat, mai amestecam circa 1 minut si inchidem focul.

Servim cu paine intregrala sau cu ce va place!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci champignon cu vin alb si smantana" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci Champignon, pane